Uncategorized

3 måter å virke selvsikker på – når du egentlig ikke er det

Det med å være selvsikker kan føre til mange gode ting, så selv om du egentlig ikke er det, er det flere triks du kan bruke til å virke som om du er det. For noen er selvtillit naturlig, men for de fleste er det vanskeligere å oppnå, spesielt i ukjente situasjoner eller med nye mennesker.

Husk ett viktig faktum: i de fleste tilfeller spiller det ingen rolle om du føler deg sikker på innsiden så lenge det ser ut som om du er sikker på utsiden. Målet er å virke selvsikker, selv om du egentlig ikke er, og det er flere triks du kan bruke til å oppnå dette.

  1. Stå rett

Ta opp plass ved å stå høyt og rett. Hold skuldrene tilbake, og hold ryggraden rett. Dette vil gi deg en rekke fysiske fordeler, bland annet bedre pust og bedre støtte, men det får deg også til å se og føle deg tryggere. Personer som synker sammen, har en tendens til å bli sett på som usikre. Du kan også prøve en såkalt «power pose»-teknikk før du går inn i rommet ved å strekke armene langt over hodet eller legge hendene på hoftene dine med albuene brede. Disse «power poses» er blitt vist å øke selvsikkerheten og prestasjon.

  1. Se folk i øynene

Øyekontakt er avgjørende for å øke din oppfattede selvtillit, og uten å gjøre dette kan du virke uoppmerksom. Når du snakker, skal du se mottakeren i øynene, eller hvis du er foran mange mennesker, skifte mellom personer. Selv i en mengde, bør du være i kontakt med de ulike individene i gruppen. Det er også viktig å opprettholde øyekontakt når den andre personen snakker – jo mer du bryter øyekontakt eller ser deg rundt, jo mer ubesluttsom eller sjenert vil du virke. Bare ikke stirr på folk som om du er seriemordere, men ta noen ganger pauser.

  1. Snakk sakte og tydelig

Når du snakker for fort eller i lav tone, kan du virke mindre selvsikker. Det kan også føre til at du sier ting du ikke mener eller bare sier nonsens. Løsningen på disse problemene er å snakke sakte og tydelig. Ta deg tid med setningene dine – det vil gi deg tid til å komme med bedre ordvalg og vil få deg til å føle deg tryggere. Øv å artikulere på ord tydelig og høyt, så du blir vant til å si dem.

Å være trygg kan noen ganger også handle om å se ut på en bestemt måte. F.eks. kjøper noen mennesker veldig dyre biler eller oppgraderinger til sine biler, og det endrer måten de fremviser seg på for verden. Hvis du vil vite mer om hvordan du får billige senkesett eller H&R senkesett til bilen din, kikk på billige-senkesett.no, hvor du vil finne alt du trenger.’

You may also like