Uncategorized

Borte bra, men hjemme best – velg en seng som du gleder deg til å komme hjem til

Å være på reise er fantastisk, men det er ikke alltid at kvaliteten til senger i forskjellige hoteller kan matche sengen hjemme. Det handler ikke bare om objektiv kvalitet og standard, men om at alle mennesker har forskjellige preferanser – og en hotellseng må per definisjon passe til alle gjester. Sengen i egen bolig kan du selvfølgelig tilpasse akkurat som du vil, og det er smart å velge en seng som du virkelig gleder deg til å komme hjem til.

Derfor er sengen så viktig

I løpet av livet vil du bruke mange år i sengen. Derfor er god søvn er særdeles viktig for både velvære i hverdagen og helse over tid. En seng av høy kvalitet en god investering i egen livskvalitet. En god seng har dessuten svært lang levetid, og det er noen forhandlere som tør å gi garantier som strekker seg svært mange år fram i tid. For eksempel har senger du finner på bedrenetter.no opptil 25 års garanti mot fjærbrud og skader på ramme.

En god seng skal gi kroppen støtte når du sover, samtidig som den er komfortabel. Det er mange faktorer som påvirker hvilken seng du bør velge, og det er svært viktig at det er sengen som er tilpasset deg – og at det ikke er du som tilpasser deg til en seng som ikke er optimal for deg. En seng som gir den støtten du trenger, men samtidig ikke oppleves som for hard eller fast, vil legge til rette for at du sover godt, og våkner uthvilt.

Faktorer som påvirker valget av seng og madrass

Det er mange forskjellige faktorer som påvirker hvilken seng og madrass du bør velge. Heldigvis er det mulig å velge og vrake blant rammemadrasser, bunner, fjærmadrasser og overmadrasser.

  • Høyden til sengen kan ha mye å si. En kontinentalseng er som regel høyere enn rammemadrasser eller sengerammer med frittstående madrass, derfor er det mange nordmenn som foretrekker kontinentalsengene.
  • En madrass skal ikke være for myk, legg merke til at forhandlere av senger bruker begrepet «støtte» mye. Madrassen skal selvfølgelig være komfortabel, og tilpasse seg etter kroppen din, men den skal også gi god støtte. Husk på at vekt er en viktig faktor, og madrassen bør være tilpasset både preferanser og vekt.
  • Alle svetter noe i løpet av natten, men de individuelle forskjellene er store. Hvis du svetter svært mye, er det ekstra viktig å følge med på at overmadrass og fjærmadrass er laget med materialer som har gode fuktighetstransportende egenskaper. Pass også på at temperaturen på soverommet ikke er for høy.

Få den gode hotellfølelsen hjemme – med enkle grep

Madrassene er kanskje ikke fantastiske på hotellrommet, men det er mange hoteller som er flinke til å skape innbydende og flotte løsninger med sengetøy, puter og tekstiler. Det er enkelt å kopiere den stilen hjemme, med såkalte «hotellputer» i stort format, pene pynteputer og matchende sengetøy. Det blir prikken over i-en, som gjør sengen hjemme så mye bedre enn hotellsengene.

You may also like