Uncategorized

Derfor må du huske på airconditionanlegget hjemme også

Å sjekke at airconditionanlegget fungerer som det skal er det første mange gjør når de ankommer hotellet på ferie, men passer du på å sjekke at ventilasjonsanlegget hjemme også er i god stand? Nyere boliger har såkalt balansert ventilasjon, som betyr at både luften til og fra boligen styres fra en sentral enhet. Den trenger blant annet jevnlig bytte av filter.

Grunnleggende om filterbytte

Det finnes flere forskjellige produsenter av balansert ventilasjon og andre ventilasjonsanlegg, Bovent er bare en av dem. Mange boliger med balansert ventilasjon er prosjekter som er bygget ut samlet, og da er det ekstra viktig å faktisk sette seg inn i hvilken modell og type ventilasjonsanlegg som finnes i boligen.

I stort bør filtre i ventilasjonsanlegget byttes minimum hvert år, men det er viktig å lese informasjonen om filterbytte i bruksanvisningen. Å få tak i filter er ikke vanskelig, det er for eksempel mulig å kjøpe filter til Bovent fra Barefilter, og motta de i posten etter kort tid.

Derfor er ventilasjonen viktig

Moderne boliger er godt isolert, noe som selvfølgelig er en god ting. Samtidig betyr det at ventilasjonsanlegget står for en svært stor andel av den samlede utskiftningen av luft i boligen. All luft som kommer inn i boligen passerer gjennom et filter på veien, og i de fleste anlegg filtreres også luften på veien ut.

Dette systemet betyr at ventilasjonen fjerner forurensninger, allergener og lignende fra luften som pumpes inn i boligen. Det forutsetter selvfølgelig at filtrene fungerer som de skal, og det er derfor det er så viktig at de skiftes ut ved fastsatte intervall.

Husk også på at selve rørsystemet i ventilasjonsanlegget kan trenge ettersyn, men slik service ordnes ofte av sameie eller borettslag. Det kan likevel være greit å følge med på ventilene rundt om i boligen, slik at det ikke samler seg alt for mye støv eller andre forurensninger der.

You may also like