Utstyr

Følg med på anleggsarbeid langs med veien – mye spennende å se

Denne artikkelen er en betalt annonse.

Mange nordmenn er ute på veiene i løpet av sommerferien, særlig i en tid når utenlandsturene blir alt dyrere som følge av ugunstige valutakurser. Det kan være litt frustrerende å måtte vente ved veiarbeid og omkjøringer, men da bør du gripe sjansen til å få med deg litt av alt det spennende som skjer på et anleggsområde. Ta det med ro, sørg for å kjøre forsiktig og hensynsfylt, og få med deg alle store maskiner, med utstyr som pigghammer til gravemaskin eller gigantiske graveskuffer.

Store maskiner med mye kraft

De store veiprosjektene kan være skikkelig imponerende, med gigantiske mengder masser som må flyttes fra et sted til et annet. Dessuten er det ofte både fjell og andre hindringer i veien. Til de store jobbene er det selvfølgelig nødvendig med både dynamitt og spesialisert fjellboringsutstyr, men i noen tilfelle er det mulig å fjerne litt mindre masser med en såkalt pigghammer til gravemaskin. En slik hydraulisk pigghammer kobles til gravemaskinens hydraulikksystem, og vil bokstavelig talt knuse både betong, stein og andre harde masser.

En skikkelig pigghammer kan levere over 1000 slag per minutt, så det er ikke snakk om leketøy. Samtidig er det faktisk også viktig at en pigghammer er skånsom mot selve gravemaskinen, slik at mest mulig av kraften rettes mot bakken – og ikke mot foringer og bolter i maskinen.

Nøyaktig styring og kontroll med avansert utstyr

Det er selvfølgelig aldri mulig å oppnå millimeterpresisjon når man jobber med naturlige og bevegelige masser, men nye veier fremstår snorrette og perfekte. Med avanserte kontrollsystemer er det mulig å styre planering og flytting av masser på en svært nøyaktig måte, basert på bruk av blant annet lasere og GPS.

Dette er bare et par av grunnene til at du bør følge med på hva som skjer på anleggsområdene langs med veien i sommer – du vil garantert bli både fascinert og imponert.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like