Spar penger

Forskjellen mellom utluftingstørketrommel og kondenstørketrommel

En tørketrommel er en hvitevare som krever litt bakgrunnskunnskap. Det finnes nemlig to typer tørketromler, med vesentlige forskjeller. Disse kalles henholdsvis utluftingstørketrommel og kondenstørketrommel.

Utluftningstørketrommel

En utluftningstørketrommel krever en utluftningskanal ut i det fri, der varm luft og fukt kan slippes ut.

Prinsippet til en utluftningstørketrommel er at den trekker inn kald luft fra rommet, varmer den opp til en temperatur som gjør at vannet i klærne fordamper og blir med den varme luften ut av tørketrommelen igjen.

Utluftingstørketrommelen vil tørke bedre, og klærne blir raskere tørt enn med en kondenstørketrommel.

På generelt grunnlag er også en utluftningstørketrommel rimeligere enn en kondenstørketrommel ved at den er enklere bygget opp. Ulempen er at den er mer komplisert å montere ved at det må kobles en slange mellom tørketrommelen og husets luftekanal.

Kondenstørketrommel

Kondenstørketrommelen krever ikke utluftning i det fri i form av å måtte kobles opp mot husets utluftingskanal. I stedet samles fukten i en beholder som er enkel å ta ut og tømme. Alternativt kan beholderen kobles til et avløp, slik at fukten automatisk tømmes fra beholderen. Fordelene med en kondenstørketrommel er at den er enklere å installere enn en utluftingstørketrommel, ved at den ikke krever en utluftingskanal. Derfor kan man plassere den nesten hvor som helst i huset, men du må passe på at det er gode utluftningsmuligheter i rommet kondenstørketrommelen står i, da den i større grad vil generere varme omkring seg.

Popularitet

Ved at kondenstørketrommelen er den mest populære tørketommeltypen av disse to typene tørketromler er det her den teknologiske nyvinningen er kommet lengst. Ønsker du deg en ny moderne tørketrommel med mange finesser er kondenstørketrommel det du bør velge. Er du derimot på jakt etter en rimelig og god tørketrommel som kan vare lenge, og har mulighet til å koble den til en utluftingskanal kan en utluftningstørketrommel være et godt valg.

You may also like