Utstyr

Gode tips om tørrmoppen

En av de enkleste gulvpleieverktøyene, en tørrmopp er en langskaftet mopp som brukes til å fjerne støv og små partikler av rusk fra gulv og vanskelig tilgjengelige steder som tak og vegger. Også kjent som en tørrmopp, er en tørrmopp ment å brukes tørr, aldri våt.

Tørrmoppens utvikling

Tidlige tørrmopper ble designet med et stort, flatt hode som ble skjøvet over overflaten av et gulv. Hodet var dekket med strenger av bomull eller ull som tok opp støv, lo og hår. Et dreibart ledd på punktet der moppehodet slutter seg til håndtaket gjorde at moppen lettere kunne bevege seg rundt møbler og nå steder med begrenset tilgang.

Hodene på de første moppene var permanent festet til håndtaket og ble rengjort ved å ta tørrmoppen ut og riste den for å fjerne støvet. Til slutt tettet støvet fibrene, og moppen måtte bløtlegges i en bøtte med såpevann for å få den ren.

Mange av dagens tørrmopper er laget av mikrofibermaterialer som tiltrekker og holder på støv med hoder som har avtagbare deksler som kan kastes i vaskemaskinen for rengjøring. Noen håndtak er justerbare for å gjøre bruken av moppen mer komfortabel.

Slik bruker du en tørrmopp

Nøkkelen til vellykket tørrmopping er å bruke et rent mopphode og å holde mopphodet flatt mot overflaten av gulvet.

Fjern hindringer

For den mest effektive rengjøringen, fjern tepper og matter, søppelkasser og rot fra gulvet.

Arbeid i et jevnt mønster

Plasser mopphodet flatt mot gulvet så nær den ene kanten av rommet som mulig. Gjør lange, rette pasninger til den andre siden av rommet. Gjenta ved å overlappe passasjene litt og holde eventuelt rusk foran på moppen.

Fjern eventuelt rusk

Hvis det er en haug med smuss eller annet rusk igjen på gulvet når du er ferdig med tørrmopping, bruk en kost og støvsuger eller støvsuger for å fjerne det fra gulvet.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like