Utstyr

Hva er briller med blått lys?

Artikkelen er sponset.

Briller med blått lys (noen ganger kalt briller som blokkerer blått lys) er briller som inneholder linser spesielt utviklet for å redusere mengden blått lys som når øyet. Disse linsene filtrerer blå lysstråler for å forhindre at de kommer inn i øyet og forårsaker potensiell skade. Vanligvis har linser med blått lys en svak gul fargetone (for å motvirke det blå lyset), men du kan vanligvis ikke legge merke til dette.

Fungerer briller med blått lys?

Mens briller som blokkerer blått lys er effektive for å redusere mengden blått lys som kommer inn i øynene, er det ingen nåværende forskning som tyder på at dette kan forbedre eller beskytte helsen til øynene dine. Enkelt sagt, det er ingen vitenskapelig bevist fordel ved å bruke briller som blokkerer blått lys for øyehelsen din.

Hjelper briller som blokkerer blått lys mot belastning på øynene?

Noen mennesker kan vurdere å få blålysbriller på grunn av påstander om at de kan bidra til å redusere belastningen på øynene når de bruker digitale enheter. Øynene dine må også skifte fokus hele tiden mens du ser på skjermer, og å sitte for nært kan belaste øyenmusklene når de prøver å fokusere på et så nært bilde. Hvis du bruker briller, kan gjenskinn som reflekteres på den digitale skjermen eller brilleglass fra omgivende lyskilder (som skarpe kontorlys, eller et vindu i nærheten) også føre til at øynene dine myser og anstrenger seg.

Det er lett for disse problemene å bli merket som et resultat av blått lys, men det er mer sannsynlig at disse problemene ganske enkelt skyldes overforbruk av digitale enheter, og ikke blått lys i seg selv. De fleste ganger skyldes tretthet i øynene digital øyeanstrengelse, og skader med blått lys er sjelden, hvis det i det hele tatt oppstår.

Det er i hvert fall verdt et forsøk med blålysbriller, så ser du hvor mye det kan hjelpe.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like