Uncategorized

Hva innebærer et lån uten sikkerhet?

Reklame

Det er noe som høres veldig fint ut. Det at man kan søke lån uten å ha noen sikkerhet. Det betyr i essens at långiveren, banken, ikke krever at du har en garantist, eller at du stiller bolig eller lignende til sikkerhet for lånesøknaden din. Det er også sånn at om du får et slikt lån innvilget så behøver du ikke å fortelle om hva du vil bruke pengene på, da det er helt opp til deg å bestemme. Det er en populær måte å låne penger på fordi man ikke stiller sikkerhet. Det innebærer at det ikke er noen risiko involvert i bolig eller personlig eiendom som sådan. Merk dog at det betyr ikke at dersom du ikke betaler tilbake lånet så er det helt problemfritt, det er definitivt ikke tilfellet.

Men det er like fullt en veldig populær lånemetode, og vi oppfordrer deg til å ta en titt på lenken om du vil vite mer. Da vil du nemlig komme til Swiftbanker.no, en nettside som du kan søke lån via. For eksempel kan det se slik ut når du søker et lån uten sikkerhet via Swiftbanker. De sender søknaden din videre til for eksempel 13 forskjellige låneutbydere, som gjør at du kan sammenligne tilbudene og velge det beste for deg. Lån uten sikkerhet har en nominell rente på mellom 6,39% og opp til 21,95%, og en effektiv rente fra 6,81% til 24,4%. Hvis du for eksempel låner 150 000 kroner med en løpetid på 10 år og en effektiv rente på 13,2 %, blir kostnadene på lånet 112 573 kroner. Totalt blir det dermed 262 573 kroner.

Er dette noe du bør gjøre?

Som du ser på tallene så er det kostnader involvert. Kanskje er de høyere enn du forventet, eller kanskje er det noe du har regnet på selv. Om du føler at en slik betalingsplan er noe du er kapabel til så er det ingenting i veien med det. Men det er altså viktig å være helt sikker før man setter i gang med en slik lånesøknad. Det sier vi for øvrig uansett om det er snakk om et lån på 10 000 kroner eller om det er 150 000 kroner som i eksemplet ovenfor.

Et slikt lån gir deg altså mye mer handlingsrom som sådan og du er fri til å bruke det på hva du vil. Husk at du ikke får en søknad om lån uten sikkerhet innvilget på dagen. Det er noe som var mulig før, men har blitt stoppet av norske myndigheter.

Husk også det at med tanke på at du søker om lån uten sikkerhet, kan du rimeligvis regne med en høyere rente. For at de skal gi deg penger, uten sikkerhet, vil bankene ha mer betalt for det. Det er mindre fleksibilitet, og det er en situasjon man i det hele tatt må avveie. Om du har behov, eller bare har lyst, så tenk på det, og se hva Swiftbanker kan hjelpe deg med. 

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like