Uncategorized

Kjøkkenet – husets hjerte

Står du med planer om å bygge et nytt kjøkken, eller å renovere ditt eksisterende, har du sikkert gjort deg mange forskjellige tanker. Kjøkkenet er et rom i huset som er flittig brukt av ofte hele familien, og det er mange overveielser man skal ta. Ønsker du for eksempel er kjøkken med spiseplass, eller ønsker du kanskje en åpen kjøkken-stue løsning? Å bygge et nytt kjøkken er en spennende, og noen ganger tidskrevende prosess, derfor er det viktig at man tar seg god tid til planlegging. Samtidig kan det å renovere eller å bygge et nytt kjøkken ofte være en dyr prosess, og derfor er det viktig du velger materialer og designs du vil være glad for mange år frem i tid.

Skal jeg følge trenden, eller skal jeg velge en mer «tidløs» løsning til mitt nyt kjøkken?

Kjøkken «trenden» er i hurtig utvikling, og stilen endret seg fort ut i fra hva som er moderne, dette igjen gjør at du som kunde, står med enda flere valg å treffe. Start med å legge et budsjett, vurder hvor dine lyskilder skal være, og tenk over ventilasjon og utluftning. Ditt kjøkkens utseende er det første dine gjester legger merke til når de kommer inn i rommet, og du kan selv være med til å bestemme hvor blikket skal festes. Skal du gå for det moderne og stilrene kjøkken, kanskje med noen modige farger og åpne løsninger, eller ønsker du å gå for den litt mer klassiske versjonen, eller kanskje en helt tredje løsning? Det er viktig å ta med i sine overveielser at et kjøkken er et rom du mest sannsynlig kommer til at å oppholde deg i hver eneste dag.

Et kjøkken med modige farger og åpne hyller lyder kanskje lokkende nå, men hva om 5 år, kanskje er ikke grønn den fargen du lenger ønsker å ha. Dette er viktig at du tenker over og gjør deg opp meninger om, innen du starter byggeprosessen av ditt nye kjøkken. Tenkt også over plasseringen av ditt kjøkken, skal du ha en kjøkken-øy, eller vil du følge den klassiske «trekanten» hvor hver side av kjøkkenet har enten kjøleskap, vask eller komfyr. Til valget av oppbevaring skal du ta stilling til om du ønsker en åpen hylleløsning, om du ønsker skaper eller skuffer, eller begge deler. Ofte er det slik at du får utnyttet plassen bedre i skuffer enn i skap, og dermed optimerer dine muligheter for oppbevaring i ditt kjøkken.

Valg av bordplate er ofte noe som byr på hodebry, hvilket materiale skal vi velge, og hvor stor skal den være. Husk at bordplaten er din arbeidsplass, det er her du tilbereder din mat. Samtidig som det er din arbeidsplass, er det også et område brukt til oppbevaring og fremstilling av gjenstander til dekorasjon, sørg for at du har plass til det hele fra start.

Å bygge nytt kjøkken kan være en spennende prosess hvor kun fantasien setter begrensninger, og mulighetene er nesten uendelige for ditt nye drømmekjøkken – husets hjerte.

You may also like