Utstyr

Pass på bagasjen din før du drar på drømmeferien

Det er mange nordmenn som drømmer om spennende ferier og reiser nå, og det planlegges både korte og lange feriereiser rundt om i norske hjem. Flyselskapenes bagasjeregler har kanskje gjort det alt mer fristende å bare reise med håndbagasje, men det er fortsatt ofte aktuelt å sjekke inn en eller flere kofferter eller bager på langtur. Pass på å merke bagasjen din godt før du drar, da unngår du en særdeles dårlig start på ferien.

Reduser risikoen for at bagasjen din blir borte for alltid

Først som sist – det er en svært liten prosentandel av bagasjen som transporteres på fly som faktisk blir helt borte. Ifølge statistikk fra større flyselskaper er det godt over 99 % av bagasjen som leveres samtidig med passasjerene, og den gjenstående andelen dreier seg også i svært stor grad om forsinket bagasje.

Du kan kanskje ikke unngå at bagasjen din blir forsinket med god merking, men du kan sikre at den i hvert fall blir gjenforent med deg. Bestill selvklebende navnemerker, for eksempel fra Ikast etikett på nettadresse ikastetikett.no, og merk kofferten flere steder – husk på å feste merker inni. Da er du sikker på at det alltid finnes kontaktinformasjon, uansett hva bagasjen utsettes for utvendig.

Lås eller ikke lås?

Det kan være smart å sikre bagasjen med ekstra bagasjereimer eller låser, men husk på at det i hovedsak er en sikkerhet mot at bagasjen åpnes grunnet røff håndtering. Dessuten kan det selvfølgelig være en grei sikring hvis noe ved en feiltakelse tar feil koffert fra bagasjebåndet.

Såkalte TSA-låser kan åpnes av sikkerhetspersonell i USA, men det betyr også at det finnes universalnøkler lett tilgjengelige – det er til og med mulig å 3D-printe nøkler som åpner TSA-låser. Derfor er det selvfølgelig også greit å følge flyselskapenes og forsikringsselskapenes instruksjoner om å oppbevare verdisaker i håndbagasjen. God tur!

You may also like