Spar penger

Pass på møblene dine – godt for både lommeboka og kloden

Denne artikkelen er en betalt annonse.

Mange nordmenn har fått opp øynene for at det er svært viktig med både gjenbruk og gjenvinning for å bidra til å begrense virkningene av de globale klimaforandringene. Samtidig har også stigende renter og høy inflasjon bidratt til at de fleste husholdninger har fått mindre å rutte med. I en slik situasjon er det fornuftig å passe på det man allerede har, og møbler er ikke noe unntak.

Sørg for å gi møblene dine den pleien de fortjener

Det finnes en rekke ulike produkter tilpasset pleie og overflatebehandling av møbler. Forskjellige pleieprodukter for møbler omfatter for eksempel polish og rengjøringsmidler, men i tillegg også ulike oljer og beis som brukes til å etterbehandle møbler i tre.

For møbler laget i solid tre eller finer er de tofte ekstra viktig å påføre olje regelmessig, forutsatt at møbelet er behandlet med olje fra før. Denne type materialer tørker ut over tid, og manglende overflatebehandling kan føre til store og små skader.

Det er mulig å vaske, reparere og fornye neste alle møbler

Hvis du investerer i for eksempel en sofa eller lenestol uten trekk som kan fjernes, er det lurt å ha en plan for rengjøring og pleie. Selv om putene eller trekket ikke kan fjernes fra møbelet, er det nesten alltid mulig å rengjøre trekket og fjerne flekker. Hvilken type behandling som passer er åpenbart avhengig av material, for eksempel kan en tepperenser være et godt valg til ulike trekk i stoff. Til skinnoverflater er det best å bruke rengjøringsmidler og pleieprodukter tilpasset akkurat skinn.

Hvis et møbel får en stor eller liten skade, er det også mye man kan gjøre på egen hånd. Med grundige forberedelser og god tid kan faktisk de aller fleste prøve seg på å trekke om en stol, og det er heller ikke noe i veien for å male et møbel med en helt ny farge.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like