Utstyr

Roma – like nydelig i virkeligheten som på bilder

Roma omtales ofte som en av de mest romantiske hovedstedene i Europa. Med en rekke historiske attraksjoner rett i bysentrum, og det fantastiske italienske kjøkken, er det ikke rart at det er mange nordmenn som tar turen til Roma hvert år.

I dag er det nesten alltid mobilen som brukes for å ta bilder på ferie. Med stadig bedre kameraer er det helt fint for amatørfotografen. Men det som dessverre ofte skjer når man kommer hjem, er at bildene blir liggende på mobilen. Da er det bedre å fylle opp med printerpatroner og godt fotopapir, slik at du faktisk kan dele de med andre.

Roma på en dag

Hvis du aldri har vært i Roma før, er det aller viktigste å begrense seg. Det er mulig å sette opp en eviglang liste med ting du skal se, og det vil være umulig å rekke alt i løpet av kort tid. Heldigvis befinner seg mange av attraksjonene innenfor gangavstand, og det er selvfølgelig også mulig å benytte seg av offentlig transport eller taxi for å gjøre litt større hopp. Du bør være fornøyd hvis du får med deg:

  • De ikoniske landemerkene, som Colosseum, Pantheon og Spanske trappen. På veien mellom disse vil du også få mye annet på kjøpet.

  • Bydelen Trastevere bør stå høyt på listen, da får du dessuten også med deg Tiberen og minst en av de mange broene.

  • Husk å spise! Ta gjerne en pizza i farta hvis du har dårlig tid, pizzaen du får kjøpt på gaten er noen av den aller beste i Roma.

Hvor skal du bo?

Som i de fleste andre storbyer, er det beliggenhet som er viktig i Roma. Det er selvfølgelig mulig å bo rett ved siden av et metro-stopp som gjør at det er lett å komme seg til sentrum, men hotell eller leilighet direkte i bysentrum er uten tvil å foretrekke.

You may also like