Utstyr

Sensorstyrte lyspærer

Høsten og vinteren er mørke årstider, og mange steder er det dårlig med belysning. Noe som både kan være direkte farlig og skadelig. Det er ikke få mennesker som har skadet seg fordi de ikke har sett hvor de ferdes.

I tillegg er det ganske så irriterende å ikke finne ting som du trenger i mørket. Om dette er nøklene i vesken eller nøkkelhullet i døren.

Ofte er disse mørke områdene mørk nettopp fordi de er sjeldent besøkt, og det er ganske kostbart å ha dem opplyst hele tiden når det tross alt ikke så mange som trenger lyset. Ved at strømprisene er økt betraktelig og fokuset på å spare energi er så i vinden, er det mange som lar lite trafikkerte områder forbli mørke om kvelden og natten.

Sensorstyrt lys

Da er det greit å kunne montere en sensorstyrt lyspære. En sensorstyrt lyspære fungerer slik at den slår seg på når du bestemmer at den skal slå seg på. Helt automatisk. Enten ved at det blir mørkt ute, eller ved hjelp av bevegelse. Det siste er mye brukt på steder som blir lite besøkt.

Sparepære med sensor

Velger man da i tillegg en sparepære, en såkalt sparepære med sensor, så har man oppnådd flere fordeler på en gang. Man får lyst opp det området man trenger, når man trenger det. Og man sparer penger også i den perioden lyset står på ved at pæren bruker lite energi.

Sensorstyrte lys innendørs

En ny trend som har begynt å bre om seg er å montere bevegelsesstyrte sparepærer også innendørs. Da slipper man å lete etter lysbryteren i lange ganger eller kott og bad. I tillegg får man løst problemet med at folk aldri slår av lyset etter seg når de har vært i et rom man sjelden er i. Da løser teknologien problemet for oss. I tillegg til at vi sparer strøm.

Sparepærer beregnet for sensorstyrte lyskilder finner du på lampedirekte.no.

You may also like