Uncategorized

Sjekkliste når du skal velge ny seng

Å velge seng kan være vanskelig, det er mange faktorer som må tas høyde for. Alle mennesker har unike behov når det gjelder søvn, og det er ekstremt viktig å velge en madrass, bunn og sengeramme som passer til akkurat dine behov.

Seng med sengeramme eller kontinentalseng?

Valget mellom en seng med sengeramme eller kontinentalseng er noe du bør vurdere tidlig i prosessen. Det finnes fordeler med begge alternativer. En sengeramme med madrass gir rom for litt mer spennende design, samtidig som den ikke er like høy som en kontinentalseng. Det finnes en mengde gode madrassalternativer til begge typer senger, så valget handler i stor grad om design og preferanser når det gjelder høyde.

Madrassens fasthet og andre egenskaper

Madrassen er den aller mest sentrale delen av den nye sengen. Det finnes ingen fasitsvar når det gjelder mykhet og fasthet, derfor kan det lønne seg å i hvert fall prøve ut forskjellige madrasser i en butikk. Det er også mulig å tilpasse madrassen med forskjellige overmadrasser, som kan gi akkurat den mykheten eller fastheten du ønsker.

Madrasser leveres i en mengde forskjellige materialer og design. Farger og mønster er ikke spesielt viktige, i og med at madrassen uansett vil være dekket av et laken. Materiale kan ha mye å si, blant annet i forbindelse med fukttransport. Husk på at alle mennesker svetter i løpet av natten, og dessuten puster ut fuktighet. Da er det viktig at madrassen kan transportere vekk fuktighet, uten at den blir klam eller kald.

Ekstrafunksjoner og luksus

Det er ikke bare madrassen som kan tilpasses når det gjelder støtte, det finnes også ribbebunner som kan justeres både når det gjelder støtte og posisjon. Enklere modeller kan justeres slik at forskjellige soner har ulik støtte, og litt mer avanserte ribbebunner kan også justeres i høyden med en elektrisk motor – slik at du for eksempel kan høyne hodeenden når du leser.

You may also like