Uncategorized

Velg en dørmatte som er skreddersydd til boligen din

Å velge dørmatte er kanskje ikke den interiørbeslutningen som står øverst på listen når du kjøper ny bolig, men dørmatten er faktisk noe av det første både du og gjestene dine ser. Samtidig er en dørmatte et utpreget funksjonelt element i boligen – med en helt konkret oppgave.

Dørmatte, entrématte, inngangsmatte – mange navn

Til å begynne med er det greit å konstatere at en «dørmatte» ikke bare er en ting. Den klassiske dørmatten utenfor inngangsdøren har en funksjon, en dørmatte rett innenfor inngangsdøren har til dels en annen funksjon. Dessuten er det noen som velger å se matten innenfor døren som en del av gangen, og da kan det være fornuftig å snakke om en entrématte eller inngangsmatte.

Når du skal handle dørmatte er det ikke så viktig å tenke på hvilke begrep du bruker, men hvilken funksjon matten skal ha.

Enkel matte ut – mange valg inne

I mange tilfeller er omgivelsene utenfor boligen allerede gitt, enten i form av fasadefarge eller vegger og gulv i en blokk. Derfor er det også alltid et trygt valg med sorte eller naturfargede dørmatter utenfor inngangsdøren. Det kan være smart å ha minst to matter, en som er tilpasset vintersesongen og en til sommersesongen.

Innenfor døren er det mulig å velge fra et gigantisk sortiment. Husk på at det er mulig å kjøpe dørmatter som metervare til en relativt rimelig penge. Store deler av året fungerer dørmatten som en «absorbsjonsmatte» eller «tørkematte», og det påvirker selvfølgelig hvilke materialer som er fornuftige å bruke.

Hvis du har en svært stor eller lang gang, kan det også være et godt alternativ å dele opp rommet i soner. Da kan du bruke en litt mer røff entrématte innenfor døren, og så helle bruke et gangteppe videre innover i rommet. Det forutsetter selvfølgelig at gangen er av en viss størrelse, men det kan gi et flott og unikt uttrykk.

You may also like