Utstyr

Velg vintilbehør som er bra for både lommeboken og miljøet

Det er mange nordmenn som synes vin er spennende, og det betyr også at markedet for tilbehør til vin er i vekst. Denne hobbyen trenger heldigvis verken å være spesielt dyr eller ha et stort klimaavtrykk – hvis du velger de riktige løsningene.

Velg et begrenset utvalg vintilbehør av høy kvalitet

Du trenger selvfølgelig ikke en mengde duppeditter og avansert utstyr for å nyte god vin. I de aller fleste tilfeller er det nok med grunnleggende vintilbehør, som gode glass, en trygg vinåpner og en løsning for kjøling og temperering av vinen. Akkurat det siste punktet kommer vi tilbake til.

Vinglass er per definisjon laget i glass, og de kan ha tilnærmet uendelig levetid så lenge du passer godt på dem. Det samme gjelder en god vinåpner – du kan egentlig se på det som en engangsinvestering.

Vinkjøling – velg energismarte løsninger

Den såkalte energimerkingen, med bokstavkarakter på energiforbruket, ble endret i 2021. Det betyr at det nå er enklere å finne kjøleskap og andre hvitevarer med relativt sett lavt energiforbruk.

Det finnes vinskap i alle størrelser og prisklasser, og det er selvfølgelig viktig å se på energiforbruket og den tilhørende kostnaden i forhold til innkjøpsprisen. Et vinskap av høy kvalitet har lang levetid, og derfor er det også viktig å ikke glemme strømkostnadene.

Klimavennlige vinflasker og annen emballasje

En stor andel av vinen som selges på Vinmonopolet er tappet på tradisjonelle vinflasker i glass, men det finnes også mange andre typer emballasje på markedet. Det er viktig å huske på at glassflaskene er både tunge og energikrevende å produsere, og i mange tilfeller er papp, plast eller aluminium et bedre valg.

Det er selvfølgelig vanskelig å slå kombinasjonen av glass og naturkork når det gjelder langtidslagring av vin, men vurder en mer klimavennlig emballasje neste gang du kjøper vin som skal nytes i løpet av kort tid.

You may also like