Utstyr

Skap din egen oase i hagen – med smarte byggematerialer

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

Selv om det er fantastisk å reise rundt i verden og oppleve nye steder, vil de aller fleste av oss bruke store deler av livet vårt hjemme i egen bolig og egen hage. Da er det lurt å legge til rette for at hjemmet er en destinasjon i seg selv, hagen din kan være en egen liten oase for avslapning. Med enkle midler kan du bygge et lite anneks, som beskytter deg mot vær og vind.

Enkle og funksjonelle løsninger

Hobbysnekkere kan ta seg noen friheter når det gjelder enklere konstruksjoner i hagen, særlig når det gjelder helt enkle og uisolerte bygg. Hvis hovedformålet er å gi ly fra regn, er det ikke nødvendig å bygge med kraftige dimensjoner og isolerte tak. Enkle takplater kan være et utmerket valg til slik bruk, da de er både robuste, rimelige og enkle å jobbe med.

Det er åpenbart viktig å tenke på at det man konstruerer er dimensjonert i forhold til for eksempel forventet snømengde, men igjen trenger ikke en enkel konstruksjon i hagen oppfylle de samme kravene som et bolighus.

Plasttak kan gi godt med lys og luft

Et tak i plast er ikke bare enkelt å montere, det har dessuten mange andre gode egenskaper. I hagen er det mange som vil ha så mye lys og luft som mulig, da kan en åpen konstruksjon med plasttak være midt i blinken. Det finnes selvfølgelig plasttak som begrenser lysinnspill, men det er også mulig å velge glassklare alternativer. Her kan du altså velge akkurat det du ønsker – skygge eller mye sol.

Et plasttak vil også oppfattes som lett og luftig, med tanke på at det dreier seg om tynne plater som monteres direkte på lekter. Det kan til og med være mulig å lage en takløsning som nesten svever over deg i hagen, noe som definitivt skaper følelsen av din egen skjermede oase.

Leave a Comment

Your email address will not be published.

You may also like